Akademisyenler İçin Springer Yazar Akademisinde Online Eğitim | Akademik Birisi

Akademisyenler İçin Springer Yazar Akademisinde Online Eğitim

  2 yorum
Nasıl yazmayalım, ne yazmayalım, nasıl daha iyi yazabilirim gibi sorular akademide ilerlemek isteyen ve kendisini geliştirmek isteyen herkesin karşılaştığı konulardan birisi olmuştur. Bazı araştırmacılar makale yazmanın inceliklerinin farkına geç varmakta bazıları ise varamamaktadır. İşte bu noktada Springer 2016 yılında harekete geçti ve tüm dünyadaki akademisyenleri daha profesyonel hale getirebilmek için kendi internet sitesinde özel bir alan hazırladı.
Aşağıda eğitim ile alakalı bilgiler vereceğim daha sonrasında muhakkak siteye uğrayıp bu eğitime katılmanızı tavsiye ediyorum.

Öncelikle belirtmekte yarar var. Bu modüllerin hepsini başarı ile tamamlayan adaylar makale yazmanın, makaleyi yüklemenin ve makale değerlendirmenin tüm inceliklerine hakim olacak kendi başına yayım yapabilir seviyeye gelecektir.

Springer'a Nasıl Kayıt Olurum?
Springer'a üyelik aslında çok basit aşağıda vereceğim formu online doldurduktan sonra mailinizden aktivasyonu gerçekleştirmeniz yeterli oluyor.


Eğitimler Ücretli Mi?
Hayır eğitim öncesinde ve sonrasında sizden herhangi bir ücret talep edilmiyor. Tamamen bir amme hizmeti olarak düşünebilirsiniz.

Springer'da Hangi Eğitimler Bulunuyor?
Springer'da 5 başlık altında eğitimler sıralanıyor. Bunlar;
  • Writing a journal manuscript
  • Submitting a journal manuscript and peer review
  • Writing in English
  • How to Peer Review
  • Open Access
Bu eğitim modülleri hakkında daha detaylı bilgi vermek istiyorum.

1- Writing a journal manuscript: Makale yazarlığı akademisinin bu ilk modülünde manuskript (sisteme yüklemeye hazır makale taslağı) kavramı üzerine odaklanılmakta manuskriptin yazımı sırasında nelere dikkat edilmesi gerektiği açıklanmaktadır.

2- Submitting a journal manuscript and peer review: Makale yazarlığı eğitiminin bu ikinci modülünde manuskriptin nasıl sisteme yükleneceği, bu işlemler sırasında nelere dikkat edileceği ve sisteme yüklenen makalenin orijinallik, özgünlük tespitinin nasıl yapıldığı gibi konulara yer verilmektedir.

3- Writing in English: Bu modülde makale yazarken dikkat edilecek en önemli şey olan İngilizce’nin nasıl kullanılması gerektiği konusu üzerine odaklanılmakta, sık yapılan dil hataları üzerinde durulmaktadır.

4- How to Peer Review: Bu modülde peer reviewer (makale değerlendirici) olmanın incelikleri, bir makalenin özgünlüğünün, orijinalliğinin nasul değerlendirileceği, makaleye ilişkin değerlendirme raporunun nasıl yazılacağı gibi konulara yer verilmektedir.

5- Open Access: Günümüzde bazı dergilerin desteklediği açık erişim sistemi ile o dergide yayınlanan yayınlara herkesin erişimi mümkün olmaktadır. Bu modülde bu kavram detayları ile incelenmekte ve yararlarından bahsedilmektedir.



Her modülün bitiminde size bir quiz sunuyor. Bu quizde vermiş olduğu eğitimle alakalı size sorular soruyor. Soruları cevaplamak zorunda değilsiniz ancak tamamlarsanız size sertifika veriyor sistem. Bundan yararlanmakta fayda var. 
Eğitimleri alabilmek için en az orta düzeyde ingilizce bilgisine sahip olmak gerekiyor.

Lütfen aşağıdan yorum yapıp teşekkür etmeyi unutmayın. Yorumlarınız hem çalışma şevki veriyor hem de Google'ın sitemize daha fazla değer vermesine olanak sağlıyor. 

Springer Kayıt Adresi: Tıklayınız.




2 yorum :