SCI ile SCIE Dergi Arasındaki Fark Nedir? | Akademik Birisi

SCI ile SCIE Dergi Arasındaki Fark Nedir?

  Hiç yorum yok


Akademik dünya genelinde yayın yapan dergilerin daha iyi bir şekilde tasnif edilmesi ve atıf düzeylerinin en iyi şekilde ölçülebilmesi için dergilerin düzenli olarak incelenmesi ve takip edilmesi gerekmektedir. Bu sayede en kaliteli dergiler ön plana çıkmaktayken önemsiz dergiler arka plana atılmaktadır. 

İşte tamda bu yüzden SCI, SSCI değerinde dergilerde makale yayımlatmak sizin kariyeriniz ve akademik tatmininiz açısından önem arz etmektedir. 

Peki SCI ile SCI-Expanded dergi arasında ne gibi farklar bulunmaktadır?

**İşin temelinde SCI ile SCIE dergi arasında herhangi bir önemli ayrışma bulunmamaktadır. Ancak belirtilmesi gereken bazı farklılıklarda yok değildir. Bunların başında ilk olarak kapsama alanından bahsedilebilir. SCIE dergiler 1900 yılından itibaren yayımlanan 150 farklı disiplindeki 8500'ün üzerinde dikkate değer ve önemli dergiyi içermektedir. SCI ise bu kadar kapsamlı değildir. Aslında tam olarak şunu söyleyebilir. SCIE dergilerin içinde SCI dergiler yer almaktadır. Ancak SCI dergiler SCIE dergilerin tamamını kapsamaz.

**Bir diğer fark SCI dergilerde Impact Faktor yani "Etki Faktörü" önemli değildir. Ancak SCIE dergilerde Impact Factor en önemli sıralama etkenidir. (Etki faktörünün ne olduğuna bu yazımızdan bakabilirsiniz Impact Factor )

**Ele alabileceğimiz son fark ise depolama şeklidir. Buna göre SCI ve SCIE dergilerin her ikisi de online makale ve dergileri depolamaktadır. Ancak SCI dergiler aynı zamanda CD/DVD formatında da depolanmaktadır. 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *