Hard Copy Anket Verileri Bilgisayara Nasıl Aktarılır? | Akademik Birisi

Hard Copy Anket Verileri Bilgisayara Nasıl Aktarılır?

  Hiç yorum yok

Anketinizi hazırladınız uyguladınız ve verilerinizi topladınız. Şimdi geldi sırada ölçeklerinize verilen cevapları tek tek bilgisayar ortamına aktarmaya. Peki bunu nasıl yapabiliriz? Gerçekten basit bir yöntemi var mı?

Aslında bununla alakalı çok basit bir yöntem bulunmuyor. Mecburen eski usulde verileri tek tek girmeniz gerekiyor. Ancak bu son olsun diyorsanız size çok güzel bir önerim olacak. Bu sistem sayesinde oluşturduğunuz hard copylerinizi bilgisayara çok kolay bir şekilde girebileceksiniz.

Anketinize verilen cevaplar çoktan seçmeli olsun, boşlu doldurma olsun ya da direk düşüncelerini yazma şeklinde olsun fark etmiyor. Bu sistem sayesinde bir daha anket verilerini tek tek elle girmek zorunda kalmayacaksınız.

Sitemizin ismi PaperSurvey. Oldukça kolay bir arayüze sahip bu sitede 14 gün ücretsiz üyelik hakkınız bulunuyor. Farklı mail adresleri ile üyelik sayesinde bu durumu sürekli uzatabileceğinizi düşünüyorum. Ya da daha sonrasında 1 aylık satın almak isterseniz 20$'lık bir ücreti bulunuyor. Yıllık satın alma ücreti ise 200$ seviyelerinde. Daha çok kurumsal üyelikler için uygun bir site aslında.

Siteye üyelik çok basit ve kısa sürüyor. Ondan sonrasında bir demo videosu sizi karşılıyor ve sistem hakkında bilgi veriyor.  Videoyu yazının sonuna ekledim.

Siteye giriş yapınca Create Survey seçeneği ile hemen anket oluşturmaya başlayabiliyorsunuz. 16 farklı tarzda soruyu hazırlayabiliyorsunuz. Sorulara verilmesini istediğiniz cevapları da belirleyebiliyorsunuz.


Peki bu site çıktılara verilen cevapları nasıl okuyacak?

Site A4 kağıdı özel bir ölçekleme uygulayarak her sorunun yerinin koordinatlarını sisteme kaydediyor ayrıca verdiği bir karekod ile de her sayfayı kendisi tanıyor. Bu sayede siz cevaplı kağıtlarınızı tarayıcıdan yükleyince hızlıca kağıtları tanıyor. Bir çeşit optik okuyucu cihaz gibi düşünebilirsiniz aslında sistemi.
Yazılı olarak verilen cevapları ise el yazıları çok kötü olsa bile hemen kelimelere çevirebiliyor. Bu noktada bazen ufak dokunuşlar yapmanız gerekebilir.


Konu hakkında daha detaylı bir anlatım isterseniz aşağıda ki videoyu izleyebilirsiniz. Çalışmalarınız da kolaylık diliyorum.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *