ALLEA (All European Academies) Nedir? | Akademik Birisi

ALLEA (All European Academies) Nedir?

  Hiç yorum yok

Allea Nedir?
Fen Bilimleri ve Beşeri Bilimler alanlarında çalışma yapan Akademilerin Avrupa Federasyonu'dur. 1994 yılında kurulmuştur. Avrupa Konseyi bölgesinde 40'tan fazla ülkeden yaklaşık 60 Bilim ve Toplum Akademisini bir araya getirmiştir. ALLEA kendisine üye akademilerinden gelen yıllık aidatlarla finanse edilir ve siyasi, dini, ticari veya ideolojik çıkarlardan tamamen bağımsız bir şekilde faaliyetlerini sürdürmektedir.

Üyesi olan Akademiler tanınmış topluluklardan, düşünce kuruluşlarından ve araştırma yapan diğer kuruluşlardan oluşmaktadır. Bunlar, doğa bilimlerinin, sosyal bilimlerin ve beşeri bilimlerin tüm alanlarında bilimsel olarak çalışan topluluklardır. Bu nedenle ALLEA, entelektüel mükemmellik, deneyim ve uzmanlığa sahip eşsiz bir insan kaynağına sahiptir. Ayrıca, bütünleşik üyelik yapısı sayesinde hem AB üyesi hem de AB üyesi olmayan ülkelerden gelen Akademileri içermektedir.

ALLEA, bilim ve bursun öne rahatça çıkabileceği çevre koşullarının iyileştirilmesine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Üyesi olan Akademileri ile birlikte ortaklaşa çalışan ALLEA bilim, araştırma ve yenilik konularında Avrupa'nın karşılaştığı tüm yapısal ve politik konuları ele almaktadır. Bunu yaparken tarihsel, sosyal ve politik faktörlerin yanı sıra bilimsel ve ekonomik nedenlerle birbirine bağlanmış ortak bir Avrupa anlayışıyla yönlendirilir.

ALLEA’nın Misyonu:

  • Akademiler arasında bilgi ve deneyim paylaşımını teşvik ederek uluslararası bilimsel işbirliğini teşvik etmek,
  • Avrupa Akademilerini temsil etmek ve isteklerini yetkili Avrupa makamlarına ve kurumlarına iletmek,
  • Bilim ve bursun gelişebileceği çevre koşullarının iyileştirilmesine katkıda bulunmak,
  • Araştırma çalışmalarında mükemmellik ve yüksek etik standartlarının yanı sıra tüm bilimsel çalışmalarda inter, trans ve multidisipliner yaklaşımların geliştirilmesini sağlamak,
  • Politik anlamda karar vericilere ve paydaşlara ayrıca Avrupa toplumuna mümkün olan en iyi tarafsız bilimsel tavsiyeleri sunmak,
  • Akademik anlamda özgürlük ile bilim ve araştırma alanlarında özerkliği sağlamak için çaba göstermek,
  • AB üyesi olan ve olmayan ülkeler arasındaki bilimsel işbirliğine katkıda bulunmak,
  • Halkın bilimsel değerlere ve süreçlere güvenini arttırmak ve halkın bilime katılımı için uygun bir platform sağlamak.
  • Avrupanın kültürel mirasının korunmasını sağlamak.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *