3. Twitter Anketleri | Akademik Birisi
Mayıs 10, 2019

3. Twitter Anketleri



Takipçilerinin geneli akademisyenler ve araştırmacılardan oluşan twitter hesabımda bir süredir anket soruları soruyor ve elde ettiğimiz sonuçları derli toplu olarak blog sayfamda paylaşıyorum. Daha önceki anket sonuçlarımıza buradan ulaşabilirsiniz:

1. Twitter Anketleri
2. Twitter Anketleri

Twitter'da Bu Defa Neler Sorduk?

İlk olarak takipçilerimize "Kendi alanınızla alakalı çalışmalarını takip ettiğiniz en az bir tane yabancı akademisyen var mı?" diye sorduk. Bu sorumuza toplamda 198 cevap aldık ve sonuç olarak akademisyenlerimizin %63'lük bir kısmının takip ettiği en az bir yabancı akademisyen olduğu sonucuna eriştik.

Açıkçası ben bu soruyu sorarken daha düşük bir yüzde oranı çıkmasını bekliyorken %63'lük bir kesimin yabancı akademisyenleri takip ettiğini öğrenmem beni mutlu etti.

İkinci olarak ise takipçilerimize "İntihal tespit programlarından sizin tercihiniz hangisi?" diye sordum. Bu soruyu da toplamda 242 takipçimiz cevapladı. Takipçilerimizin en çok kullanılan iki program olan Turnitin ve iThenticate arasında tercih yapmasını istedim. Eğer ikisini de kullanmıyorlarsa diye de diğer seçeneğini ekledim. Sonuç olarak:


%71'lik bir kesim kullanmayı en çok tercih ettiği program olarak Turnitin'i seçti. %20'lik bir kesim ise iThenticate programını seçti. %9'luk kesim ise diğer seçeneğini işaretledi.

Sizinde merak ettiğiniz ve sorulmasını istediğiniz sorular varsa İletişim sayfasından ulaşabilirsiniz. Uygun gördüğüm soruların paylaşımını yaparım 😊

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder