Akademisyenler için Academia.edu ne işe yarar ? | Akademik Birisi
Nisan 07, 2019

Akademisyenler için Academia.edu ne işe yarar ?


Academia aslında çok basit bir anlatımla akademisyenlerin sosyal medya platformu facebook tarzı bir site. Ancak kullanım amacı tamamen farklı. Bu site vasıtasıyla akademisyenler üretmiş oldukları içerikleri makale, dergi, kitap, broşür, çalışma notları vs bütün çalışmaları ücretsiz bir şekilde paylaşabiliyor. Bu platformda sizinle aynı alanda çalışan çeşitli insanları takip edebiliyor ve yeni yayımlarından anında haberdar olabiliyorsunuz. Ayrıca o kişilerle çok basit bir şekilde iletişim kurabiliyorsunuz.

Peki neden çalışmalarımızı Academia.edu'da paylaşılmalıyız ?
Ürettiğimiz çalışmaları herhangi bir platformda paylaşmazsak ve insanların kullanımına sunmazsak bize ve insanlığa hiç bir katkısı olmayacaktır. İnsanların çalışmamıza getireceği farklı bakış açıları sayesinde bizimde göremeyeceğimiz şeylerin olduğunun farkına varacağız ve bu durum yeni şeyler üretmemizi tetikleyecektir.

Ayrıca siteye ayda 35 milyon kullanıcı girmesi sayesinde çalışmalarınız hak ettiği değeri görüyor ve diğer insanlar tarafından atıf almaya başlıyorsunuz. Haliyle bu durum sizi fazlasıyla mutlu ediyor.

Academia.edu'ya üyelik ücretli mi ?
Hayır siteye üye olmak ve paylaşım yapmak tamamen ücretsiz. Ancak belli durumlarda premium üyelik almanız gerekebiliyor. Bu ise tamamen sizin tercihinize kalmış bir durum. Örneğin birisi sizin bir makalenizi okuduğunda size ücretsiz olarak bir bildirim geliyor. Ancak o makalenizi okuyan kişinin adını üniversitesini öğrenmek isterseniz premium üyelik oluşturmanız gerekiyor.

Makalemi veya diğer çalışmalarımı nasıl yüklerim ?
Üyeliğinizi oluşturduktan sonra Upload kısmına tıklıyoruz. Aşağıda görülüyor.

Daha sonrasında ise dosyayı seçip sisteme yüklüyorsunuz. 
Bu adımı tamamladıktan sonra size yayımlanmış mı yoksa yayımlanmamış mı olduğunu soruyor.
Son adımda ise aşağıdaki gerekli yerleri doldurup onaylıyorsunuz.



Artık çalışmanız yayımlandı. Tebrikler

Yorum kısmından istediğinizi sorabilirsiniz ve teşekkür edebilirsiniz. İyi çalışmalar 😊


43 yorum :

  1. Yanıtlar
    1. Rica ederim iyi çalışmalar :)

      Sil
    2. Yuksek lisans öğrencisi yıllık veya aylık ücreti ne kadar premium üyesi oldum ücretini ne kadar olduğunu bulamadim

      Sil
    3. Academia sürekli gönderdiği mailler vasıtası ile üyelerini premium üyelik almaya teşvik ediyor. Ben premium üyelik almayı sağlıklı ve ekstra kullanışlı bulmuyorum.

      Sil
  2. Aylık üyeliğimi iptal ettim ama benden yıllık fatura kesildi para iadesi olur mu bilemiyorum?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Faturanız kesilmiş dolayısıyla para iadesi alabileceğinizi sanmıyorum. Destek kısmından bir mail göndermeniz yararınıza olabilir.

      Sil
  3. Ben lise öğrencisiyim ama siteye kayıt oldum çok işime yarayacak belgeler buluyorum sürekli de indiriyorum ancak bunun bir maddi bedeli yok değil mi? Premiuma upgradelemiyorum ama indirmekte bir sıkıntı var mı acaba? Ve hani para ödemesi gereken şeylerde tek tıkla fatura kesilmiyor değil mi? Yaşım küçük olduğu için tedirgin oldum da biraz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçiniz rahat olabilir. Kredi kartı bilgilerinizi vermediğiniz sürece sizden herhangi bir kesinti yapamaz

      Sil
    2. Merhaba ben de ödev araştırması yaparken academiaedu'ya denk geldim ve bir makale indirmiştim daha sonra hiç kullanmadım ama en son gelen mail içeriği şöyleydi; "We found 22 humanities and social science grants worth $141,750 with deadlines in the next 3 months." herhangi bir bilgi girişi yapmadım ve o ödevden sonra kullanmadım bile. Boşuna para ödemek istemiyorum, bu mailin ardından ödeme yapmazsam bir sorun çıkar mı?? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

      Sil
    3. Merhaba. Site sizden herhangi bir para istemiyor. Sizin araştırdığınız makale ile alakalı size hibe veren projeler bulmuş onları öneriyor. Herhangi bir sorun yok. Bunu her zaman tavsiye eder :)

      Sil
    4. Yanıtınız içimi rahatlattı çok teşekkür ederim.

      Sil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. öncelikle teşekkür ederim. iki dosya yüklemek istedim. birincisini başarıyla yükledim. ikinci dosya birincisinden daha küçük boyutta olmasına rağmen
    "Bu dosya 100 MB'tan büyük" diyor ve yüklemeye izin vermiyor. anlam veremedim. acaba aynı günde yüklemeye sınır mı koyuyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha önce böyle bir hata görmedim. Sorunu çözdüyseniz bizimle paylaşabilirsiniz. Benzer sorunu yaşayan olursa sizin çözümünüzden yardım alabilir

      Sil
  6. Ben premium uyelik yapmisim haberim yok 160 tl almislar sabah kart odeme gecmisinden gordum geri iade etmezler mi simdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geri alabileceğiniz sanmıyorum

      Sil
    2. Abone olurken 30 gün para iadesi şartı veriyorlar.Aboneliğinizi iptal ettikten sonra bilgilerinizi destek kısmından gönderin ve para iadesi isteyin.Benim de başıma aynı durum geldi bugün ve yeni mail attım bekliyorum.

      Sil
    3. İsmail bey paranızı iade alabilirseniz buradan bilgilendirme yapabilirseniz çok memnun olurum. Sizinle aynı problemi yaşayanlara bir ışık olabilirsiniz. İyi çalışmalar

      Sil
  7. Hazırladığımız çalışmada kullandığımız kaynakları kaynakçada veya dipnotta belirttiysek kaynakların sahiplerinden izin almak gerekiyor mu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır böyle bir gereklilik bulunmuyor. İstisnai durumlar hariç

      Sil
  8. Researchgate ile arasındaki fark nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. RG ile arasında bir fark bulunmuyor. Beni görsel olarak RG daha tatmin ederken aradıklarımı genellikle academiadan indiriyorum

      Sil
  9. Benim üyeliğim var ama ben makaleleri indiremiyorum bir bilginiz var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı dosyalar erişeme kapalı oluyor maalesef. Yazar makaleye erişilmesini istemiyor

      Sil
  10. Madem erişeme açılmasını istemiyorsa (en gıcık olunan konu) niye academia veya resarchgate yüklüyorlar. Tüccar yaklaşımı bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüccarlık da olabilir çalışmasına güven problemi de olabilir. Bazı araştırmacılar maalesef makale ve tezlerini akademik etik kavramlarına aykırı olarak oluşturmakta. Dolayısıyla çalışmalarından utanmakta ve başkalarının görmesini istememekte. Bir diğer ihtimal ise çalışmasında tasarlamış ve kullanmış olduğu ölçeğin başkaları tarafından kullanılmasını istememe durumu da olabilir ...

      Sil
  11. Madem erişeme açılmasını istemiyorsa (en gıcık olunan konu) niye academia veya resarchgate yüklüyorlar. Tüccar yaklaşımı bence

    YanıtlaSil
  12. bu okuduğumuz makaleleri kaynak gösterirken nasıl kaynak bilgilerine ulaşıcaz bilginiz varmı?

    YanıtlaSil
  13. Öncelikle academia hakemli bir dergi mi?
    Yüksek lisans öğrencisiyim tez savunmasına girmeden önce makale yayınlama şartı var. Sürem ise son 1 hafta kaldı. Makalemi buraya yüklediğimde hemen yayınlanır mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Academia bir dergi değildir. Burada yayımladığınız makaleleriniz yayım şartınızı karşılamaz. Buraya yüklenen makaleler daha önce farklı dergilerde yayımlanan makalelerdir. Makalenizi yüklemek için Dergipark Sitesini kontrol edebilirsiniz. Ancak oradaki dergilerinde 1 hafta içerisinde bir makaleyi yayımlaması imkansız.

      Sil
  14. akademisyen olmayanlar da yazdıkları makaleleri yayınlayabiliyorlar mı? ve makale bir yerde yayınlanmışsa onu bildirerek yayınlayabiliyorlar mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilimsel bir çalışma yapmak akademisyenlerin tekelinde değildir. Her bir bilimsel çalışma akademik bir dergi veya kitapta yayımlanabilir. sadece bilimsel araştırma yöntem ve tekniklerini bildiği zaman iş daha kolaylaşırız. ROBERT A. DAY'ın Bilimsel Bir Makale Nasıl Yazılır ve Yayımlanır adlı kitabını nefes alan herkesin mutlaka okuması gerekiyor. Bu kitap o kadar önemki ki burada nokta koymayı düşünüyorum.

      Sil
  15. academia.edu'da yayınlarımızla ilgili (örneğin) bir yayınla ilgili 262 Views bir de 92 Readers var. Ne demek bunlar? Views ile Reader ne demek?

    YanıtlaSil
  16. Merhaba ben hesabımı silmek istiyorum mezun oldum ihtiyacım yok artık çok fazla mail geliyor siteden ne yapabilirim ?

    YanıtlaSil
  17. Merhaba;Ben Emekli Normal Bir Okuyucuyum,Acaba Kitap Herhangi Bir Kitabı İndirmek Öcretli midir, Ücretsiz Kitap İndirmem Nasıl Mümkündür, Lütfen Yardımcı Olurmusunuz,Yardımcı Olursanız Memnun Olurum, Teşekkür Ederim Saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar. İnternet üzerinde pdf halinde kitaplar bulabilirsiniz ancak academia sitesinde bunları bulabileceğinizi sanmıyorum

      Sil
  18. Yanıtlar
    1. Muhtemelen profesyonel bir çeviridir. Sci hub sitesini kullanrak ücretsiz indrebilirsiniz

      Sil
  19. Acaba mesela burada yayımlanan antik Dünya adlı eserin telif hakkı ne oluyor bu hak ihlaline girermi bilginiz var mı?

    YanıtlaSil
  20. her hafta farklı günler gece saatleri bana daha önce profilini ziyaret etmiş olduğum birinin PDF leri gönderiliyor bu rastlantı mı yoksa o kişi mi gönderiyor ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu academia kendisi yapıyor. Benim bundan 10 sene önce üniversitede okuduğum bir makaleyi hala gönderiyor arada bir :D

      Sil
  21. academia üyeliğinden nasıl çıkılıyor

    YanıtlaSil

  22. 1. Kayseri Evden Eve Nakliyat: Kayseri merkezli olarak faaliyet gösteren bir nakliyat firmasıdır. Uygun fiyatlarla profesyonel taşıma hizmeti sunmaktadırlar.
    Bu gibi firmaları araştırarak ihtiyaçlarınıza en uygun olanını seçebilirsiniz. Ancak, taşıma işlemi öncesinde detaylı bir şekilde eşyalarınızın değerlendirilmesi ve sözleşmenin detaylarının netleştirilmesi önemlidir.
    https://www.kayserievdenevenakliyat.net/
    https://kayserievdenevenakliyat.biz/
    https://www.kayserinakliyeciler.com.tr/
    https://www.noktanakliyat.com/
    https://mobilasansorkiralama.com/
    https://www.noktanakliyat.com.tr/
    https://www.kayseritalasnakliyat.com.tr/
    https://www.emniyetevdenevenakliyat.com/

    YanıtlaSil