Akademik Gelişim İçin Academicearth.org Nedir ve Nasıl Kullanılır? | Akademik Birisi
Mayıs 07, 2019

Akademik Gelişim İçin Academicearth.org Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Akademide yerinde saymak geride kalmaktır. Sürekli kendisini geliştiren bildikleri ile yetinmeyip dünya literatürünü yakından takip edip kendisine özel notlar alan ve bu notları hem ders anlatımlarına katan hem de akademik çalışmalarında kullanan yazarlar muhakkak bu dünyaya iz bırakacaklardır. Ancak kendi üniversite hocalarının öğrettikleri ile yetinip kendisini geliştirmeyen ve onun öğretilerini aynen kendi öğrencilerine aktaran akademisyenler maalesef bir iz bırakamadan unutulup gidecekler. Zaten olması gerekende budur.

İşte bu noktada kendisini nasıl daha fazla geliştirebileceğini merak eden akademisyenlerimiz için harika bir site var.

Academic Earth Nedir?

2009 yılında faaliyetlerine başlamıştır. Eğitimin herkes için olduğunu ve herkesin kolaylıkla erişebilmesi gerektiğine inanan bu kuruluş o zamandan bu yana en iyi hizmeti ücretsiz olarak vermeye çalışıyor. Büyük kapsamlı çevrimiçi online ücretsiz videolu kursları ile dünyanın en meşhur üniversitelerinde görev yapan akademisyenlerin ders videolarını herkese sunan bir platform Academic Earth. Akademide ülkeler arasında ki engelleri kaldırarak bilimin evrensel olması için çabalayan ve her bilim insanının aynı seviyede olması için çaba gösteren bir platform. Sunduğu ücretsiz kurslar sayesinden master öğrencisinden profesörlere kadar herkese hitap eden çok kullanışlı bir site. Akademisyenlerin ektelektüel birikimlerini en üst düzeye çıkarmaya çalışan ve çevremizdeki dünyayı sorgulayarak onu daha iyi anlamımıza yardımcı olan bir oluşumdur.

Academic Earth'te Hangi Alanlarda Kurslar Veriliyor?

Academic Earth hemen her alanda kaliteli video arşivlerine sahip bir site. Eğitim verdiği disiplinler çok fazla ancak genel olarak başlıklar şu şekilde sıralanıyor.


Academic Earth'te Hangi Üniversitelerin Kursları Bulunuyor?

Academic Earth'te dünyaca kabul görmüş saygın üniversitelerin kurslarına erişebiliyorsunuz. Şu anda toplamda 13 farklı üniversite bulunuyor. Bu üniversiteler arasında MIT, Yale, Oxford, Columbia, Stanford, Cornell gibi köklü ve ünlü üniversitelerde yer alıyor.

  • MIT tarafından sitede ücretsiz verilen tam 232 tane kurs bulunuyor.
  • Stanford tarafından verilen ücretsiz kurs sayısı ise 161 tane.
  • Berkeley üniversitesi tarafından sunulan kurs sayısı 64 tane. 

Diğer üniversitelerin verdiği kurs sayılarıda alanlarına göre çeşitlilik göstererek devam ediyor. Aşağıda tüm üniversitelerin isimleri bulunuyor.

Kursların Tamamı Ücretsiz mi?

Academic Earth kursların çoğunu youtube altyapısını kullanarak kendi sitesinden veriyor. Kursların çoğunda ise üniversitelerin kendi sitelerine yönlendiriyor. Yönlendirilen sayfada dersin içeriğinden materyallerine kadar her şeyi ücretsiz bir şekilde indirip faydalanabiliyorsunuz. Üniversitelerin büyük bir kısmı bu kursları ücretsiz bir şekilde veriyor. Ancak herhangi bir sertifika veya ünvan almak isterseniz bunun ücretini sizden talep edebiliyorlar.

Academic Earth Nasıl Kullanılır?

Aşağıda ki bulunan görselde belirtildiği gibi Kurslar sekmesine gelmeniz gerekiyor. Daha sonrasında ise isterseniz kendiniz manuel olarak kurs başlıkları kısmından kendiniz seçebilirsiniz. Dilerseniz de üst kısımdan akademik seviyenizi, alanınızı ve konunuzu seçerek kendinize en uygun eğitimleri aratabilirsiniz.


Umarım faydalı olmuştur. İyi çalışmalar. Yorum yapmayı unutmayın 😊

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder