Tezimi Yök Tez'de Nasıl Hızlıca Yayımlatırım? | Akademik Birisi
Kasım 17, 2020

Tezimi Yök Tez'de Nasıl Hızlıca Yayımlatırım?



Merhabalar mezun olalı uzun zaman oldu ama teziniz hala Yök Tez'de görüntülenmiyor mu? Şimdi size vereceğim bir tavsiye ile kısa zaman içerisinde tezinizi yayımlatabileceksiniz. Benim bu yöntemle tezimi yayınlatmam 1 saat sürdü. 

Şimdi öncelikli olarak tezinizin enstitünüz tarafından onaylanmış olduğundan emin olun. Yani bu ne demek diyecek olursanız şöyle açıklayayım. Yök Tez profilinize girdiğinizde "Tezlerim" butonuna tıkladığınızda teziniz üzerinde artık herhangi bir düzenleme yapamıyorsanız teziniz enstitü tarafından onaylanmış demektir. 

Eğer teziniz üzerinde hala düzeltme yapabiliyorsanız. Sizin öncelikli olarak yapmanız gereken enstitünüzü aramak ve tezinizi hızlıca onaylatmak. Bu süreç sizin enstitünüze bağlı olarak 1-2 saat sürebilir.

Şimdi geri dönelim "Tezlerim" kısmında herhangi bir düzenleme yapamıyorsanız zaten teziniz enstitü tarafından onaylanmış ama Yök Tez tarafından henüz onaylanmamış demektir. 

Burada yapmanız gereken öncelikli olarak mail adresinize giriş yapmanız. Daha sonrasında ise şöyle bir mail hazırlamanız.

Tezim Ne Zaman Yayımlanır?


Maili göndereceğiniz adres: dokuman@yok.gov.tr

Daha sonrasında size şöyle bir mail gelecektir.


Bu gelen cevap mailinden sonra bir mail daha gelecektir. Bu mailde de size tezinizin onaylandığına dair bir mesaj gelecektir. Bundan sonraki 10-15 dakika içerisinde ise teziniz sistemde siz ve diğer kullanıcılar tarafından görünebilir hale gelecektir.





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder