Google Akademik nedir ve nasıl kullanılır ? | Akademik Birisi
Nisan 05, 2019

Google Akademik nedir ve nasıl kullanılır ?

Google akademik kullanması bir hayli kolay olan bir uygulama olmasına rağmen bazen kullanıcıların yanlış tercihlerinden dolayı aradıklarını bulamamalarına neden olabiliyor. Bu yazımızda google akademik nedir, nasıl kullanılır, hangi özellikleri vardır onlara değineceğim.


Nedir Google Akademik ?
Google Akademik (Kısaca GA diyeceğim) bir konu hakkında bilgi sahibi olmak isteyen kullanıcıların, şirket çalışanlarının, öğrencilerin, akademisyenlerin, işçilerin, yöneticilerin kısacası toplumun tamamına saf ve temiz bilimsel bilgiyi ulaştıran en büyük kaynaktır.
GA yokken google'da bir konu hakkında araştırma yapıp bilgi alabilmek için onlarca sayfaya girmek zorunda kalabiliyorduk. Ancak GA sayesinde istediğimiz konu hakkında anahtar kelimeleri kullanarak anında gerçek bilgiye ulaşabiliyoruz. Eğer aradaığımız anahtar kelimenin ingilizcesini biliyorsanız ve ingilizce bilginiz varsa muhakkak ingilizce olarak da aratın.

Google Akademik Profil nedir ?
GA'da akademisyenler dilerlerse Profil oluşturabilmektedirler. Ancak bunun için öncelikle yayımlanmış bir adet makalenizin bulunması ve google tarafından o makalenin bulunduğu sayfanın taranması gerekiyor. Yoksa maalesef bir profil oluşturamazsınız.

Peki GA'da profil oluşturmak niçin önemli ?
Her şeyden önce google size akademik bir kimlik tanımlamış oluyor. artık dünyanın neresinde olursa olsun birisi sizin makalenizden alıntı yapıp sizi kaynakça kısmına eklediğinde size bu konu da bilgi veriyor. Sizin kendinize yapılan atıf sayısı arttıkça GA'da ki profilinizde güçleniyor haliyle.

Google Akademik Kitaplığım nedir ?
Tezinizle veya ileride yazmak istediğiniz bir konuyla alakalı bir makale karşınıza çıktı veya bir makaleyi çok beğendiniz ancak incelemeye vaktiniz yok. GA'da ki kitaplığım sayfasına bu makale veya kitabı ekleyerek aradan yıllar bile geçse istediğiniz zaman ve yerde ulaşabiliyorsunuz.

Google Akademik Uyarılar nedir?
GA'da ki uyarılar kısmı sayesinde internette merak ettiğiniz anahtar bir kelime hakkında birisi bir şey söylediğinde anında size bilgi veriyor. Mesela veri güvenliği sizin uzmanlık alanınız uyarı sayfasında uyarı oluştur diyerek veri güvenliği kelimesini yazıyorsunuz bundan sonrasında bu kelimeleri kullanan tüm makaleler size otomatik olarak geliyor.

Aklınıza takılan her şeyi sorabilirsiniz. Yorum kısmından teşekkür etmeyi unutmayın 😊✋✋



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder